27 Kasım 2009 Cuma

İYİ BAYRAMLARRR


16 Kasım 2009 Pazartesi

NeFeSsSsS

İlk filmin fragmanlarını gördüğümde ağlamaya başlamıştım.Komutanın ''uyursan ölürsün'' sözü beni çok etkilemişti.Ağlıyacağımı biliyordum ama bu kadar etkileneceğimi tahmin etmiyordum.Bir erkek annesi olarak izlerken farklı duygularla filmi izliyorsunuz.Filmde bulunan komutanın ve askerlerin oyunculuğu çok güzeldi.Filme o kadar kendinizi kaptırıyorsunuz ki filmden çıkınca hala etkisinde kalıyorsunuz.Çatışmadan sonra sakat kalan bir askerin yere düşen Atatürk büstünü alıp yerine götürdüğü sahne beni perişan etti.Birde çatışma bittikten sonra ele geçirilen yaralı bir teröristi öldürmeyen bir asker sahnesi vardı.Hala orayı anlamış değilim.O kadar olaydan sonra bir asker bu kadar mantıklı düşünemez.İnsanca bir davranış olmasına rağmen o an için hiç bir asker öyle düşünmez sanıyorum.Filmin sonuna doğru komutan eşine haber vermek için giden askerler ve kadının apartman kapısında görüp hemen evine gidip kapıyı kitleme sahnesini Allah kimseye yaşatmasın.Film sonunda gösterilen askerlerin söylediği ''götür beni gittiğin yere'' şarkısı çok güzeldi.Filmi gerçekten adı gibi ''nefes'' inizi tutarak izliyorsunuz.Her vatanını seven bu filmi izlemeli diye düşünüyorum....

13 Kasım 2009 Cuma

Pembe Kurdela


Emailime gelen bu mesajı sizlerle paylaşmak istedim.... Tüm aydınlıklar kadınların olsun......

Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur.

Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak gülüştüklerini fark eder. Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki Rozetine gülmektedirler.

Bu alaylı bakışları görmezden gelen adam, yan masadakilerin bu ısrarlı sırıtmalarına dayanamayarak elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete götürerek,'Bu mu?' diye bakışanlara sorar.

Yan masadakiler yüksek sesle gülerek,'Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmış!' diyerek sırıtmaya devam ederler.

Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek,'Lütfen masama buyurun bunu tartışalım' der.

Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlamadığı bir utanma ve sıkınt ı hissine kapılsa da gelip masaya oturur.

Adam anlaşılır ve yumuşak bir sesle,'Bu Rozet tüm dünyada, içinde olduğumuz ayda, kadınların arasında meme kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor.Ben bu rozeti annemin adına takıyorum' der.Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı,'Çok üzüldüm, anneniz meme kanserinden mi öldü' diye sorar.

'Hayır' diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder:'Annem sağ. Küçük bir çocukken kendimi yalnız hissettiğim korkulu anlarımda her zaman başımı saklayabileceğim ve huzur bulacağım yumuşak bir yuvadır annemin memeleri. Annemin sağlığı için dua ediyorum.'Hımmm' diye kekeler delikanlı.

'Bu rozeti karım için takıyorum' diye devam eder orta yaşlı adam.

'Karınız da herhalde iyi' diye sorar delikanlı.'Evet, evet' der adam'Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman. 23 yıl öncesevgili kızımızı beslemiştir memesiyle. Karımın sağlığı için Allah'a şükrediyorum.

''Sanır ım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz?

'Hayır.... Kızımı bir ay önce meme kanseri nedeniyle kaybettik.Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş memesinde fark ettiği kitleyi. Bu nedenle geç kaldık.

'Genç delikanlı, yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle,'Çok üzgünüm bayım. Özür dilerim' der...

Orta yaşlı adam 'Kızımın anısına öğünerek takıyorum Bu küçük pembe kurdeleyi. Bu sayede çevremdekileri de aydınlatabiliyorum. Şimdi evine git, karınla, kızınla, annenle konuş' deyip cebinden çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken, delikanlı öne eğilir ve takmama yardım edebilir misiniz?' diye mahçup mahçup sorar.

Bu öyküyü Türkiye Meme Vakfı'ndan Dr. Can Gürbüz gönderdi..

Öykünün altına bir de not düşmüş:

'Bir mumun, diğer mumu yakarak aydınlatmasıyla kaybedeceği hiçbir şey yoktur..'


7 Kasım 2009 Cumartesi

Hangi yiyecekler GDO lu???

Bu aralar hangi kanalı açsan GDO konusu konuşuluyor.Birde GDO yu düşünür hale geldik.Ne yesek ne yemesek ya GDO luysa diye..Bodrumda pazardan alıveriş yaptığımız için yerli tanıdığımız kişilerden alıyoruz.Onlarında kendi ürettikleri ürünler olduğu için içim rahat..Ama sadece bunlarla kalsa iyi GDO bulunan ürünler soya,mısır,sucuk,salam,sosis gibi kırmızı etin bulunduğu ürünler,fındık fıstık ezmesi,çikolatalı ürünler,hazır çorbalar,cola,meyve suları,mısır yağı,unlu mamüller,süt tozu ve bebek mamaları bu listeden sonra geriye ne kaldı diye düşünmeyen yoktur heralde bu ürünlerin çoğunu kullanıyoruz.Bugünden sonra kullanmıcakmıyız?

Gece Çocuğunuzu Nasıl Yatırıyorsunuz???


Mert geceleri üstünü örtmeyi hiç sevmiyor.Eski evimiz kaloriferli olduğu için sorun olmuyordu ama şuan klima ve elektrikli sobayla ısınıyoruz.Büyüdükçe örtüyü hiç istemiyor.Artık yanımızda bile yatsa örtmeyelim diye ayak ucumuza yatıyor.En son anneannesi uyku tulumu aldı.Uyanıkken asla giydiremiyoruz.Ancak uyuduğu zaman giydirebiliyorum.Oda bana çok kalın geliyor bu seferde içinde terlerde teri soğursa daha kötü olur diye düşünüyorum.Aynı sorunu yaşayan ve çözümünü bulanlardan yardım bekliyorum:))

4 Kasım 2009 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Ispanak

Bu tarifi yemekteyiz programında ıspanak topları diye görmüştüm.Ama ben fırın tepsisinde yaptım.Malzeme miktarlarını kendim belirledim.Gerçekten değişik bir tat oldu.Ispanağı zorla yedirdiğim oğlum bile 2 tabak yedi.Çocukları ıspanak yemeyenler için müthiş bir çözümm(Resim çekmeyi unuttuğumdan:) internetten uygun bir resim buldum.Daha bu bloga tam alışamadım mı ne:)))

MALZEMELER
Yarım kg ıspanak
8-9 adet mantar
1 adet soğan
Kaşar peyniri
Az mısırözü yağı
Tuz

Beşamel sos için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Tereyağı
Tuz
Beşamel sos yapılışı
Eritilen yağa un ilave edilip kavrulur.İçine yavaş yavaş süt eklenip hızla karıştırılır ki topaklanma olmasın.Bu beşamel sosta unu fazla kullandım.Kıvamı koyu olsun diye..


YAPILIŞI
Soğan ve mantar doğranır ve az mısırözü yağında suyunu salana kadar kavrulur.Ardından yıkanıp doğranan ıspanaklar tuz eklenip kavrulmaya devam edilir.Pişen karışım fırın tepsisine alınıp üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilip 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.