22 Ocak 2010 Cuma

İlk Karne Heyecanımız

(İlk karnemiz)

Bugün saat 10:30 da Merto ile beraber okula gittik.Saat 11 de karne törenimiz vardı.İlk karne heyecanıda farklı oluyor.Ben yanında olduğum zaman Mert okulu pek sevmiyor.Hemen gözler sulanıyor.Erken gidicez değilmi diye mızmızlanmaya başlıyor.Öğretmeninin dediği bana naz yapıyormuş.Biraz konuştuktan sonra eski haline döndü.Bugün hava yağmurlu olduğu için her sınıf kendi sınıfındaydı.Biz sınıfa girdiğimiz zaman sabahtan gelen arkadaşları boyama faaliyeti yapıyordu.Öğretmeni Mertede malzemeleri verdi.Oda yapmaya başladı.Diğer velilerin gelmesinden sonra çocuklara tek tek karneleri verildi.Ama verilinceye kadar devamlı ben ne zaman karne alıcam deyip durdu:)En son ona sıra gelince koşaraktan öğretmeninin yanına gitti ve karnesini aldı.Alır almazda dediği ilk şey artık 15 gün tatil değilmi demek oldu:))

Oğlumun ilk karne heyecanı böyle geçti.İnşallah daha nice karne günleri bizi bekliyor.








18 Ocak 2010 Pazartesi

Etli Maklube


Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet salatalık
2 adet domates
250 gr yoğurt
Yapılışı
Eti haşlayıp br tencerede kavrulur. Pirinçler önceden ıslatılır.Patates ve havuç yağda az kızartılır.Büyük bir tencerenin dibine soğan,patates ve havuç döşenir. (Soğanın en altta olmasının nedeni dibine tutmaması için)Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir. Tekrar soğan,patates ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur bir parmak geçecek kadar su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir tabağa ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları domates salatalık ve yoğurtla süslenir.

İlginç Eşya Tasarımları

Her evde olması lazım bence o kadar çok teknoloji takip eder olduk ki telefonsuz ev yoktur.Almak isteyenler bu üründen Koçtaş yapı markette satılıyor.Ben oradan almıştım.
Çocuk odaları ve evi küçük olanlar için misafirin geldiğinde iyi bir çözüm...

Çocuğunuz mu var o zaman bu tam size göre bir tasarım olmuş

Değişik sandalye tasarımları bence sırt bölgesine çanta konulan model her cafe restaurantta olmalı.
Televizyon izleyerek iş yapanlar için
Eşyalarını devamlı değiştirmeyi sevenler için değişik bir tasarım

















































10 Ocak 2010 Pazar

Mısırı naasıl patlatırsınız:))

Mısır patlatma makinanız yok tencerede patlatmaktan kollarınızmı ağrıyor işte size çözüm :))
Bu taktiği bir arkadaşımdan öğrenmiştim.Bu sene denemek nasip oldu.Mertim mısır patlatması sevdiği için her akşam istiyor.Bende artık kolayını bulduğum için hemen kalkıp 3dk da hazırlıyorum.


Gerekli olanlar fırın torbası,mısır,az tuz ve mikrodalgafırın(normal fırındada olur sanırım ama hiç denemedim)

Yapılışı bir avuç kadar mısır fırın torbasına konur ve içine tuz serpilir.Ağzı düğümlenip mikrodalgada 3dk da mısırlar hazır afiyet olsun:))