29 Mayıs 2010 Cumartesi

Yoğun Geçen Günler...

Yazmayalı uzun zaman oldu.Arada arkadaşların bloglarına baktım ama çoğuna cevap bile yazamadım.Mertin okulunun gösterileri evdeki işler derken arayı uzattık.Birde 5 günlüğüne İzmir seyahatimiz oldu.Haziranda Yunanistanın Kos adasına gidelim dedik.Onun için vize almamız gerekiyordu.Hem vizemizi aldık hemde kuzenimin temmuzda düğünü olacak onun işlerini hallettik.


İlkgün sabahtan vizeleri verdikten sonra buluşup gelinlik için ilk provaya gittik.Fazla abartılı şeyleri sevmediği için hem şık hemde tam kendine uygun çok hoş bir gelinlik oluyor.Mertim beyazlar içinde Seydayı görünce tam bir mest oldu:))Devamlı çok güzel deyip durdu.Evine sadece bir akşam nasıl olmuş diye bakabildik.Haziran sonunda gidip yerleştirilecek.Kuzenim tam bir ikea tutkunu olduğu için evin herşeyi mutfak gereçleri dahi İkeadan alındı.Tam bir genç evi olmuş.


İzmire gidipte alışveriş yapmadan olur mu:)4 gün boyunca durmaksızın gezdik.Hatay pazarı,Bostanlı pazarı,Kemeraltı ve tüm alışveriş merkezleri gezildi.Kemeraltına gitmişkende bir sürü ahşap obje aldım.Onlarda inşallah işler bittikten sonra yapılacak.Akşamları eve geldiğimizde yorgunluktan ayaklarımızın üstüne bile basamıcak kadar olduk:)Çok güzel gezdik dolaştık.Arkadaşlarımızla yoğunluktan görüşemedik ama Haziran ayında gidince görüşürüz diye düşündük.
Bu kadar geziden sonra şimdi sıra ev temizliğinde gitmeden önce bahçe işlerinden anlamadığımız için usta gelip bir güzel temizleyip bakımı yapmıştı.Evimiz boyanmıştı.Yarında temizliğe başlanacak.Bu durumda uzun zaman daha yazamam sanırım..İnşallah en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

8 Mayıs 2010 Cumartesi

İlk Yılsonu Okul Gösterimiz

Okula gitmek istemeyen oğluşum bugün sabahın kör vakti denebilecek bir saatte ayaktaydı:)Birgün önceden kıyafetlerimiz hazırlandı.Okuldan verilen o pisipisiler kaç sefer denendi.Çıkarma desem hiç çıkmayacaktı:)Bütün gün koşuşturmayla geçti.Geçen haftaki toplantımızda öğretmenimize hediye almak için para toplanmıştı.Alma görevi bana düştü.Toplanan paralarla öğretmenimize altın bir kolye yardımcı ablamızada kıyafet alındı.Oğluşumu kuaförüne götürdüm. ilk defa saçlarına jöle ile şekil verildi.Tüm hazırlıkların ardından gitme vakti geldiğinde Mertim çok heyecanlıydı.
oğluşum ve öğretmeni
Nasıl olacak ağlarmı kalabalığı görünce utanıp oynamazmı derken herşey yolunda gitti ve bir güzel sahneye çıkıp oynadı.Biz bile şaşırdık..
Tabiiki oyunda eşimiz değerli gelinimiz İlaydaydı:)
anneannem,Mert ve annem
Anneannemde gösteri için Muğladan geldi.Torununun çocuğunun gösterisini izlemek kadar güzel bir duygu olmasa gerek...Annem zaten izlerken göz yaşlarını tutamadı.İnşallah oğlumun daha nice gösterilerini izleriz.



2 Mayıs 2010 Pazar

1 Mayıs ve Yayla

Annem,babam ve Mert bu haftasonu teyzemlerin yazlıkları olan Muğladaki yayla evine gitmişlerdi.Bende Mert yokken evde temizliğimi yapıp yazlıkları çıkarayım diye evde kaldım.Sabah annemin aramasıyla apar topar toparlanıp Muğlaya gittim.Mert gece ateşlenmiş.Ben olmayınca ne banyoya sokabilmişler nede başına ıslak bez koyabilmişler.Gidelim demişler ağlamaya başlayınca babamda çocuk ağlayacağına annesi gelsin demiş:)
Ben gidinceye kadar 1 mayıs olması nedeniyle dolmalar yapılmış.Sonra mangalda yaktık.Hep beraber çok güzel birgün geçirdik.Etraf yemyeşil havası çok güzel ama yaylada yaşamak zor iş belkide ben bahçe işlerinden anlamadığım için zor geliyor.
Sebze fidanları bu seranın içinde büyüdükten sonra bahçeye ekiliyormuş.

Her yerdede bu şahane güllerden var.En güzel zamanıda sebze ve meyvaların çıkıp topladığımız zamanlar dalından toplaması kadar güzel birşey yok.Mert bu sefer ilk defa dalında çilekleri gördü.Bağıra bağıra bir hal olmuş:))Hemen ona kopartmışlar ve çok mutlu olmuş..Olaylı bir haftasonu olsada çok güzeldi..