Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet salatalık
2 adet domates
250 gr yoğurt
Yapılışı
Eti haşlayıp br tencerede kavrulur. Pirinçler önceden ıslatılır.Patates ve havuç yağda az kızartılır.Büyük bir tencerenin dibine soğan,patates ve havuç döşenir. (Soğanın en altta olmasının nedeni dibine tutmaması için)Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir. Tekrar soğan,patates ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur bir parmak geçecek kadar su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir tabağa ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları domates salatalık ve yoğurtla süslenir.
1 yorum:
çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder