2 Nisan 2010 Cuma

Kremalı Ve Mantarlı Tavuk

MALZEMELER
500 gr tavuk eti
1 adet soğan
1 su bardağı taze krema
1 silme yemek kaşığı un
10-12 adet mantar
1 bulyon tablet
yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
tuz,karabiber.
1 çay kaşığından az köri(isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Tereyağda soğanı(yemeklik doğranmış) pembeleşinceye kadar kavur.Etleri ekleyip kavur.Mantarları ete ekleyip 2-3 dakika pişir.Unu ilave edip onuda 2-3 dakika pişir.Bulyonu sıcak suda eritip onu ilave edip kaynayınca kremayı koyup 2-3 dakikada onu pişir.En son köri karabiber ve tuzu ekleyin.Tuzu az ekleyin.Bulyondada tuz mevcut olduğundan fazla tuzlu olabilir.Afiyet olsun..

4 yorum:

Atolyekedi dedi ki...

Ayy çok severim tokum ama canım çekti vallahi. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Tarif diyarı dedi ki...

Tavuk ve mantar iksinide çok severim nefis bir yemek olmuş elininize sağlık.

Işıl Işıl Günler dedi ki...

ellerine sağlık, çok da severim kremalı ve mantarlı tavuğu, lezzetli gözüküyor:)

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

canım merhaba, biraz işlerim vardı bugün ancak gelebildim,

sayfanı inceledim, 17 marttan itibaren geriye dönük resimlerin hatalı, sanırım kodlarında problemler oluşmuş, yani resimleri kullandığın program neresi hangi siteden url alıyorsun atıyorsun, yoksa fotoğrafı çekince direk pc ye yükleyip ordanmı paylaşıma aktarıyorsun, önce bunu bilmek lazım, müsait olduğunda yazarsın, ona göre sorunu çözmeye çalışırız. sevgiler,

Tarife gelince çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık.