Bu pastayı ilk defa görümcem yapmıştı onda görmüştüm ve aklıma gelen ilkşey pastaya bu kadar fıstıkmı konur olmuştu:)) Tarifi alınca bayaa bir şaşırdım.Öğrendiğimden bu yana devamlı yapıyorum.Mertte bu pastaya bayılıyor.Burada havalar bayaa kötü sıkkın bir hava ve devamlı yağan yağmur sıkıntıdan ne yapalım diye düşünürken dün akşam oğlumla bu pastayı yapmaya karar verdik.
İÇİNDEKİLER
Keki için
2 yumurta
1.5 su br şeker
2 su br un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su br sıvıyağ
200 gr ıspanak
Kreması İçin
3 su br süt
2 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su br şeker
1 paket vanilya
Kremşanti için
1 paket hazır krem şanti
1 bardak süt
Yapılışı
200 gr ıspanağın yaprakları doğranır ve bir tavada suyu çekinceye kadar kavrulur.Blendırdan geçirilip püre haline getirilir.Kek malzemeleri karıştırılıp içine eklenir.Yağlanmış yuvarlak borcamda 180 derecede pişirilir.O pişerken krema malzemeleri kıvam alıncaya kadar pişirilir.Kremşantide hazırlanıp dolapta bekletilir.Çıkan kek soğuduktan sonra ortadan kesilip arasına krema konur.En üstünede kremşanti ile şekil verilir.Ben üstüne keki kestiğim zaman içinden biraz kekinden alıp ufalayarak üstüne serpiştirdim.
2 yorum:
banada ayır bir dilim...
ayırmaya gerek yok sen gel tazesini yaparız:)
Yorum Gönder