19 Eylül 2009 Cumartesi

Bayram Tatlısı

Bugün bayram tatlımızıda yaptık.Annemin tarifi olan
KALBURABASTI


Malzemeler : 1.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı karbonat
yarım limon suyu
200gr dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un



Şerbeti : 5 su bardağı su
4 su bardağı şeker



Yapılışı : Ayçiçek yağı,süt ve tozşeker bir kaba konup şeker eriyinceye kadar karıştırılır .Karbonat ilave edilir ve üzerine limon dökülür.Kabarınca iyice karıştırılır.Aldığı kadar un konup(kulak memesi kıvamında) cevizler ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde alınan parçalar rendeden geçirilerek üstüne şekil vermesi sağlanır.Fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.Su ve şeker kaynatılıp şerbet yapılır.Dikkat edilmesi gereken şerbet sıcaksa kalbura bastılar soğuk olmalıdır.Şerbetin içinde bekletildikten sonra hazırdır.

Hiç yorum yok: