Ramazan bayramınıda geride bıraktık.Bayram ziyareti için Muğla ya gittik.Her zaman ki gibi anneannemlerin kış hazırlıkları başlamış.Salçalar hazırlanmış.Biberler dizilip kurumaya bırakılmış.
Erişteler kesilmiş ve kuruyup yemeye hazır hale getirilmiş.
Benim hazırladığım kış hazırlıkları;
*Börülce ve fasülyeyi domatesle pişirip torbalıyorum.
*Domatesleri rondodan geçirip kaya tuzuyla kaynatıyorum.Kavonazlara koyup kapakları kaynattıktan sonra ağzını kapatıyorum ve ters çevirip 1 gün bekletiyorum.
*Armut domatesi dediğimiz domatesleri küp küp kesip torbalıyorum.
*Barbun fasülyeleri haşlamadan çiğ torbalıyorum.
*Patlıcanları karnıyarıklık olarak hazırlayıp kızartıyorum ve torbalara 4 er tane koyuyorum.
Bunları önceden hazırlamak hem pratik oluyor.Hemde Mevsiminde yediğin tadı alıyorsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder