27 Ekim 2009 Salı

Gripte soğanın faydası

Bu yazıyı http://bizimgibiler.blogspot.com/ da okudum.Gerçeklik payı ne kadar bilmiyorum ama ben yapmayı düşünüyorum.Sonuçta kaybedecek birşey yok..Ama evde kokusu nasıl olur onu bilmiyorum:))
GRİP için bir Eski zaman öyküsü… 1919 yılında, Dünyada 40.000 milyon kişinin Grip ten öldüğünde, bir Doktor birçok çiftçiyi Griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder.Birçok çiftçi ve ailesi Grip kapmıştır ve birçoğu ölürler. Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farlı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya , bir tabak içine soyulmamış bir SOĞAN koyduklarını (muhtemelen diğer odalara da) söyler.Doktor buna inanamaz ve bu soğanlardan birini alarak Laboratuvarda Mikroskop altına koyarak inceler ve soğanın içinde Grip virüsünü görür.Soğan açıkça Grip bakterisini absorbe etmiş, emmiştir ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır. Evet, ben bu hikayeyi Kuaförümden duydum.O, bana yıllar önce birçok çalışanının Grip olduğunu ve böylece müşterilerinin de Grip kaptığını anlatmıştı.Gelen yılda o, dükkanına çukur bir tabak içinde bir SOĞAN yerleştirir.Ve büyük bir sürpriz yaşar, o yıl hiçbir personeli Grip olmamıştır.O işe yaramıştır…(hayır, şimdi o sanıldığı gibi bir soğan işinde değildir) Bu öyküden alınacak ders, bir miktar soğan almanız ve evinizin çevresinde biryerlere yerleştirmenizdir. Ne olduğunu görmek için onu deneyin.Biz geçen yıl onu denedik ve asla Grip olmadık. Eğer o sizi ve sevdiklerinizi bu hastalıktan kurtarırsa ne güzel.Buna rağmen şayet Grip olursanız, o daha yumuşak ve uysal geçebilir. Bir miktar SOĞAN satın almaya vereceğiniz birkaç liradan başka ne kaybedebilirsiniz? ...

2 yorum:

LiLa dedi ki...

Ewet denemenin bir zararı olmaz,doktorlar tv de yalanladılar bu olayı.
Benimde kocakarı ilacım soğandır.Ama yöntemi çok farklı.
soğan ortadan ikiye bölünür üzerine 1 tat.kaş kadar bal konur ağzı kapatılıp 7-8 saat bekler.Kabın dibine biriken suyu antibiyotik niyetine içilir.Bu sayede oğlum gribi-nezleyi antibiyotiksiz atlatıyor.

bayanlariçinherşey dedi ki...

Yengemde kuzenime yarım soğanın üstüne şeker döküp gece dışarıda bırakırdı.Sabah suyunu sıkıp kuzenime içirirdi.Oda öksürük için yapardı ve 3 günün sonunda öksürüğü kesilirdi.