29 Mart 2010 Pazartesi

Rulo Börek

Malzemeler
3 adet yufka
30gr tatlı lor peyniri
6-7 adet patates
1 paket margarin
Az tuz

YAPILIŞI

Patatesler haşlanıp ezilir.İçine peynir eritilmiş ve soğutulmuş margarin ve az tuz eklenerek harcı yapılır.İlk yufka serilip hazırlanan harctan konur.2. yukfa üstüne serilip bastırılır.Harc olmayan yerlere harcdan konur.3. yufkadada aynısı uygulanır.



Alt kısımdan başlanarak rulo şeklinde yuvarlanır.Uç kısımlarında fazla harc olmadığından kesilir.1 parmak kalınlığında kesilip yağlı fırın tepsisine dizilir.180derecede kızarıncaya kadar pişirilir.Genelde ben misafirim gelmeden bir gece önce hazırlayıp dolaba atıyorum.Misafirler gelincede fırınlıyorum.Sıcak servis yapılıyor.İçinde margarin olduğu için soğuk olunca yağ fazlası ile donuyor ve tadı değişip sertleşiyor..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: