31 Mart 2010 Çarşamba

Eski Tepsi Gitti Yenisi Geldi..

Uzun zamandan beri boyama ve peçete dekupajlara baktıkça bir bundan yapmadım yapayım derken aklıma balkonda duran eski tepsim geldi.Alınacak boya hakkında hiçbir bilgim yoktu.Şu hobi dükkanlardan burda da var.Hemen oraya gidip yapacağımı ordaki beye anlattım.Saolsun bayaa yardımcı oldu.Metal olduğu için kendi kendine fırınlanan boyalar daha iyi olur diye onlardan verdi.Dekupaj tutkalı ve su bazlı yarı mat verdik aldım.Orada peçeteleri paket almaktansa tek tek peçete satılıyordu.3 tane peçete aldım:)Fırınlana bilir boyalaran krem olmadığı için beyaz alıp içine sarı ekleyerek krem elde ettim.Ortaya bu sonuç çıktı:
Açık renk uyguladığım için alttaki tepsinin renkleri 3 kat boyadan sonra kapandı.Ardından peçete dekupaj yapıp tek kat vernikledim.Ama vernik sürdükten sonra renkler matlaştı.Tepsi bozuldu derken zamanla kurudukça eski rengini aldı.Vernik işleminde hep aynımı oluyor yoksa benmi yanlış birşey yaptım anlamadım.
Herşeye rağmen yapması çok zevkliydi.Şimdi evdeki herşeyi boyayasım geliyor:)Peçete dekupaj tamam şimdi sırada diğer tekniklerde..

29 Mart 2010 Pazartesi

Bez Pasta

Bu pastayı İzmirdeki canım arkadaşım fehime için yaptım.Değişik birşeyler yapmak istedim.Bunlardan daha önce 10 marifet sitesinde görmüştüm.Hemen yapmak için malzemeleri aldım.Malzemeler:yeni doğan bebek bezi,tulum badi önlük şapka ve çorabın olduğu bir set,paket lastiği,kurdela ve tül


İlkönce bütün bezleri tek tek rulo haline getirip paket lastiği ile sabitledim.Altı için düz büyük servis tabağı kullandım.Sonra 3 bezi birleştirip orta yaptım.Tekrar lastik taktım.İçine istediğim büyüklük olucak şekilde bezleri sıkıştırdım.







Diğer 2sinide biröncekinden küçük olacak şekilde hazırladım.










Taktığım paket lastikler görünmesin diye etraflarına kurdele bağladım.











Aldığım kıyafetleride ilk katın üstüne katlı bir şekilde koydum.








Tüle sarıp kurdela ile bağladım ve önlüğü desenli olduğu için onuda üstünden bağladım.Bence bebek hediyesi olarak hem şık hemde kullanışlı bir hediye oldu.




Hobi Odası

Uzun zamandır düşündüğüm hobi odası fikrini bugün yaptım.Çoğu zamanını annesinde geçiren biri olarak:)en uygun yerin annemin aşağısındaki evin bir odasını yapmaya karar verdim.Evde napayım diye sorduğumda ne istiyorsan onu yap diye bir cevap alınca hemen hazırlıklara başladım.Kullanılmadığı için iyi bir temizlik gerekliydi.Merti okula yollar yollamaz kolları sıvadım.Bir güzel temizledim.Annemde mevcut perde ve örtüleri kullandım.Ucuzluk dükkanı denilen yerden masa örtüsü ve ona uygun stickerları aldım.Evdeki tüm malzemelerimi getirdim.Daha düzenleme ile ilgili aklımda fikirler var ama ilerleyen zamanlarda yapıcam.Artık benimde bir hobi odam var:)

Büskivi Toplar


MALZEMELERİ:
250 gr bisküvi
2 yemek kaşıgı kakao
1 yumurta
yarım margarin
bir çay bardagı sıcak süt
3 kaşık pudar şekeri
1 paket vanilya
hindistan cevizi


YAPILIŞI:
Yagı eritilip soğutulur. Soğuyan ( ama donmayacak sıvı halde ) yağın içine süt, yumurta ,pudra şekeri, kakao ilave edilip ocağın üzerinde 5 dakika pişirin ve ocagın altını kapatın. Vanilya ve bisküvi içine atılıp yoğurulup yarım saat bekletilin. Daha sonra fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayınız.Hindistan cevizine veya fıstığa bulayıp ikram edilir.
Afiyet olsun..

Sosisli Lolipop

MALZEMELER
Milföy hamuru
Sosis
Çöpşiş çubukları

YAPILIŞI
Milföy hamurlarının içine sosisler konularak sarılır.Bittiği yere çubuklar batırılır.Bir milföy hamurundan 8 adet çıkıyor.Tüm çubuklar batırıldıktan sonra araları kesilir.Yağlı kağıda dizilip 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun..

Rulo Börek

Malzemeler
3 adet yufka
30gr tatlı lor peyniri
6-7 adet patates
1 paket margarin
Az tuz

YAPILIŞI

Patatesler haşlanıp ezilir.İçine peynir eritilmiş ve soğutulmuş margarin ve az tuz eklenerek harcı yapılır.İlk yufka serilip hazırlanan harctan konur.2. yukfa üstüne serilip bastırılır.Harc olmayan yerlere harcdan konur.3. yufkadada aynısı uygulanır.



Alt kısımdan başlanarak rulo şeklinde yuvarlanır.Uç kısımlarında fazla harc olmadığından kesilir.1 parmak kalınlığında kesilip yağlı fırın tepsisine dizilir.180derecede kızarıncaya kadar pişirilir.Genelde ben misafirim gelmeden bir gece önce hazırlayıp dolaba atıyorum.Misafirler gelincede fırınlıyorum.Sıcak servis yapılıyor.İçinde margarin olduğu için soğuk olunca yağ fazlası ile donuyor ve tadı değişip sertleşiyor..
Afiyet olsun..

23 Mart 2010 Salı

Bir Pazar Günü..

Geçen hafta Mertin doğumgünü için Muğladan dayımlar ve çocukları gelmişti.Doğumgününden sonra derslerini yapar yapmaz çocukları bizim eve götürdük.Biranda 3 çocuğum oldu:)Ozaman anladımki kardeş çok önemli Mert bütün gece boyunca bir kere anne dedi.Başka zamanlarda nerdeyse tüm gece devamlı anne diyordu.Mertin odasından hiç çıkmadılar.Arada ne yapıyorlar diye baktım. Güzel güzel oynuyorlardı ama odanın altı üstüne gelmişti:)
Sabah kalktığımızda yazı anımsatan bir hava vardı.Çocuklarla yapılacak en güzelşeyin luna parka gitmek olduğunu düşündük.Hem çocuklar hemde bizim için değişiklik oldu.
Hep beraber çarpışan arabaya bindik.Mertle babası,Serhanla babası ve bende bertenurla bindim.Binmezdimde bertenur fazla hızlı kullanmaz diye ama umduğum gibi olmadı:))Enson belli belirsiz hatıladığım kadarıyla ilkokulda binmiştim:)Çocuklar zıpzıp atlıkarınca derken nerdeyse bütün oyuncaklara bindiler.Ayrılık vakti geldiğinde Mert her zamanki gibi gitmeseler diye ağlamaya başladı.Birgünüde güzel bir şekilde geride bırakmış olduk..

22 Mart 2010 Pazartesi

4 Yaş Doğumgünü Partimiz

Uzun sürn uğraşlardan sonra doğumgünü partimizide geride bıraktık..Sabahtan eşimle yeri süslemeye gittik.Saat 13.30 da oradaydık.Çok güzel birgün geçirdik.Oğlumun şansına havada çok güzeldi.Yaptığımız yer deniz kenarında olduğu için çocukları pasta kesip yiyene kadar anca oyalayabildik.Sonrasında çocuklar büyüklerde dahil kendimizi sahile atıp orda oturduk.

Hazırladığım doğumgünü menüsü

Sigara Böreği
Portakallı Muffin
Sosis Lolipop
Tavuk Salatası
Makarna Salatası
Bisküvili Toplar
Muzlu Pasta
Mercimek Köftesi
Patates Topları

doğumgünü pastamız
Yaptığım ikramların tarifleri zaman içinde bloğumda olacak..Hımmm birde resimler için arkadaşım peline(uğurlu gelecek)çok teşekkür ederim.O telaşta resimleri çekmesini ondan istedim.



19 Mart 2010 Cuma

4 Sene Önce Bugün




4 sene önce bugün (22.03.2006) çok mutlu olmuştum.Sabahın 6sında kalktık.Kalktık pek denemez çünkü uyuduğumuz pek söylenemezdi.7de yollara düştük.Hastahanenin kapısına geldiğimizde heyecan hat safalardaydı.Odamıza bizi aldıklarında doktorumun gelince beni alıcaklarını söylemişlerdi.Ama o bekleme süresi benim için çok uzun olmuştu ve geçmek bilmedi.Hemşirenin gelip hadi bakalım vakit geldi demesi hala aklımdadır.Ben ki canıtez olan kan görse bile tutan birisi olarak hiç düşünmeden yatağın üstünde kendimi buldum.Ne yapılan iğneler nede serum canımı yakmıştı.Aklımda sağsağlim biranca önce ikimizde kurtulalım vardı.Başımda duran hemşireye daha bitmedimi diye sorduğumda çok az kaldı deyip 5dk sonrasında da yeşiller içinde sarılı pamuk gibi bir bebeği yanıma getirdiler.O duyguyu insan ömrünün sonuna kadar unutamaz.Öptüm ve sanki oan için tüm herşey aklımdan silinmişti.Sadece oğlumun o kokusu vardı.İnşallah herkez bu duyguyu yaşar..Benim ameliyatım devam ederken bebeğimi yan tarafta doktoru kontrol ediyordu.O minnacık ayaklar eller..Odamıza çıktığımda bebeğim yoktu.Birşeymi oldu diye düşünürken hemşire kucağında getirdi.Emzirmem gerekti ve oğluşumda itiraz etmeden emmeye başladı.Enzor zamanlarımı emipte doymadığı ve ağladığı zamanlar olmuştu.Onu doyuramamak kadar kötüsü yoktu.Sanki kendimi suçlu hissedip benim ağladığım zamanlar bile oldu.Bebekliği boyunca uslu bir çocuğum vardı.İyiki onu dünyaya getirmişim..

Seni Çokkkkkk Seviyorummmmm Oğlummmmm

Doğum günün kutlu olsun oğlummm Hayat senin iyi şanslarrrrrrr

18 Mart 2010 Perşembe

Hazırlıklar Devam Ediyor..

Doğum günü hazırlıklarımız son sürat devam ediyor.Doğumgünü süsleri,dvd ve pasta derken son 2 gün kala çoğunluk iş bitti.Sadece verilecek ikramları hazırlamak ve yerin süslenmesi kaldı.İkramları yarın akşam merti anneme bırakıp hazırlamayı düşünüyorum.Çünkü beraber onca şeyi yapmak imkansız .. Bende yardım edebilirmiyim der demez hemen sandalyeyi tezgahın önüne koyup üstüne çıkıyor :)) Un koyucam şeker koyucam derken 20dk yapılacak iş 1 saatte anca yapılıyor. Salı akşamı ailecek bu süsleri yaptık.(Happy birthday yazısı ve duvara asmak için 4 rakamları) Yazıları ve rakamı bilgisayardan büyük çıktısını aldım.Kartonun üzerine o yazıları geçirdim.Yazma yapıştırma işi bana kesme işide annem ve babama düştü:)) benim 1 akşam uğraşacağım işi 1 saatte bitirdik.Üzerlerinede kırtasiyeden aldığım Ben 10 stickerlarını yapıştırdım.

17 Mart 2010 Çarşamba

Sinangil Çavdar Ekmeklerim


Sinangilden gelen paketin içinde çavdar ekmeğide vardı.Bugün onu yaptım.Yapması çok kolay ama mayalanması için bekleme süresi uzundu.Üzerindeki tarifi uyguladım ve büyük yerine küçük olarak yaptım.Fırından çıkar çıkmaz ikisi yendi bile :))Çavdar sevenlere tavsiye ederim.Mutlaka deneyin..

16 Mart 2010 Salı

Kivili Köstebek Pasta

MALZEMELER
1 tane beyaz pandispanya
1 paket pasta kreması
1 paket krem şanti
3-4 tane kivi
4 su bardağı soğuk süt
3 tane muz
1 çay bardağı kadar çikolata parçaları
YAPILIŞI
2 parçalı pandispanyanın taban kısmı ayrılır.Diğer kısmı küp küp doğranır.Pasta kreması ve kremşanti kutuda yazılan tariflere göre sütle çırpılır.Karışımlara küp doğranmış pandispanya 1 tane muz (küp küp doğranır)ve çikolata parçaları eklenir.Yuvarlak çukur bir tabağa streçfilm kaplanır.içine muz ve kiviler dizilir.Hazırlanan krema karışımı kivileri bozmadan yavaşca içine dökülür.Üstünede pandispanyanın tabanı kapatılıp streçfilmle kapatılır.En az 3 saat buzdolabında bekletilir.Birgün beklerse daha iyi oluyor.Sonra servis tabağına ters çevrilip yavaşca streçfilm çıkartılıp servis yapılır.
Afiyet olsun...

15 Mart 2010 Pazartesi

İçli Köftee

Bugün ilk defa içli köfte yaptım.Kıvamını tutturmak zordur.Pişerken dağılabilir dedikleri için cesaret edememiştim.İlk içini doldurup kapatırken acemilik yaşandı.Ama yaptıkça insanın eli alışıyor.Pişirirkende hiç dağılma olmadı...
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1çay kaşığı kimyon
1.5 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz

İÇİ İÇİN
1/2 kıyma
100gr margarin
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım demetten az maydanoz
Yarım su bardağı ceviz

YAPILIŞI

Bulgur 1 bardak sıcak suyla ıslatılır.Yarım saat bekletilir.İrmikte sulu kalmayacak şekilde az sulandırılıp oda bekletilir.Bekleme süresi bittikten sonra bulgurun üstüne bir soğan rendelenir.





İçine kimyon,tuz ve salça eklenip iyice yoğurulur.Hepsi özleşince içine irmik ilave edilip tekrar yoğurmaya devam edilir.





Kıyma margarinde kavrulur.Soğan yemeklik doğranıp ilave edilir.2-3 dakika kavrulduktan sonra baharatlar eklenir.Enson maydanoz ve ceviz katılarak soğumaya bırakılır.






Cevizden büyük parçalar alınarak içleri oyulup hazırlanan harçtan koyulup kapatılır.
Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ve tuz eklenip köfteler içine atılıp haşlanır.
Ben kızartarak yapmayı tercih ettim.Kızgın ayçiçek yağında ters düz edilerek kızartılır.



Misafirlerim geldi..

Geçen akşam lise arkadaşlarım ve eşleriyle bizde toplandık.Hep beraber toplanmayalı uzun zaman olmuştu.Mehmet ve Güliz,Öncel ve Zehra,Eyüp ve Elif(elfeyp) dünyalar tatlısı iki çocukları Melek Güneş ve Uluç Ege,Pelin(uğurlu gelecek) ve Ufuk birde küçük paşamız Yağız..

Hep beraber çok güzel bir akşam geçirdik.İnşallah en kısa zamanda tekrar toplanırız.

Onlara hazırladığım ikramlar

Mercimek Köftesi

Rulo Börek

Sosisli Rulo (Bu ismi ben koydum.Aslında katmer poğaça yapacaktım ama hamur bir türlü açılmayınca rulo olarak çevirdim:))

Kakaolu Saray Sarma


Kivili Köstebek Pasta

14 Mart 2010 Pazar

Yağmurlu bir gün...


Bir pazar günü ve yine yağmur..Bu sene bayaa bir yağmur gördük.Eskiden olsa yağmurlu havalar hoşuma giderdi.Yaş ilerlediği içinmidir nedir bilmiyorum ama artık yağmurlu havalarda sıkıntı basıyor.Canım hiçbirşey yapmak istemiyor.Artık bahar gelsinde gönlümüzce gezip dolaşalım.

11 Mart 2010 Perşembe

Doğum Günü Hazırlığı..

Oğluşumun doğum günü yaklaştı.Bende her sene gibi hazırlıklara başladım.İlk önce önemli olan doğumgünü temamızdı.Bulmakta fazla zorluk çekmedik.Merte sorduğumda ne olsun diye yanıt belliydi.Tabiiki de Ben 10 :)) İlk pastasıyla ilgili resimleri buldum.Ben 10 ve oğluşumun resmi olduğu bir pasta yaptırmayı düşünüyorum.Davetiyesini hazırladım ama bu sene bastırmak yerine herkeze email atıcam.Sınıftaki arkadaşlarını çağıracak olsaydık baştıracaktım ama sınıfta 24 kişi var.Fazla curcuna olacağı için vazgeçtik.Mertede sorduğumuzda sınıftan bir kaç arkadaşının ismini verdi.Bizde sadece onları çağırmaya karar verdik.İnternetten Ben 10 tabak,bardak ve peçeteleri sipariş verdim.Yapacağım ikramların ve geleceklerin listesini yaptım.Her sene gibi müzikleri dinlerken Mertin resimlerinin geçtiği bir dvd yapmaya başladım.Şuanlık planladıklarımız bunlar dahası olur mu bilmiyorum ama olursada birdahaki sefere yazarım:)

9 Mart 2010 Salı

Yıllar Sonraaa

Evet yıllar sonra ilkokul zamanında başladığım peçete koleksiyonumu buldum.Eskiden peçete koleksiyonu yapmak bugün ki kadar kolay değildi.3 katlı desenli peçetelerden buralarda yoktu.Annemin avukat arkadaşları yurtdışına gittikçe bana bu peçetelerden hediye getirirdi.Her yeni peçete geldiğinde ne kadarda mutlu olurdum.Şimdi bu peçetelerden her evde var.Artık koleksiyon yerine dekupaj yapılıyor:)) Bende dekupaj tekniğiyle birşeyler yapmaya niyetliyim ama insan bu peçetelere kıyıpta yapamaz:))

4 Mart 2010 Perşembe

Yarım Kalan İşim

Bunu geçen sene yapmaya başlamıştım.Taşınma telaşı araya girdi ve yarım kaldı.Geçenlerde yünlerimin arasında buldum.Başka işler araya girmeden hemen bitirdim.

Modeli benim uydurmam.Yapımıda çok basit sık iğneden diktörtgen bir parça ördüm.Kırmızılarda da başlangıç ve bitişlerinde 3 er sık iğne araları boşluk bıraktım.Boşluklardan da ince kurdela geçirmeyi planlamıştım ama bitince sade daha çok hoşuma gitti vazgeçtim.Dikdörtgenin etrafınıda kırmızı iple geçtim.Ördüğüm ip yün olunca tüylenir diye kalın merserize iplerden kullandım.İşte sonuç her eve lazım bir kumandalık...

Yeni Süpürgemmm

2ci şarjlı elektrikli süpürgemde bozuldu.Bende mi sorun yoksa şarjlılar mı çabuk bozuluyor anlamış değilim.Bence çocuklu bir evde olmazsa olmazların başında geliyor.Malum evde çocuk varsa her seferinde büyük makinayı açmak yerine şarjlı el süpürgesi rahat oluyor.
Hemen yeni süpürge aratırmasına başladım.Yeni çıkan uzun süpürgeleriduymuşsunuzdur.Acaba hangi modelini alsam diye düşünürken teyzemde onlardan bir tane varmış.Memnun olduğunu söyleyince internetten fiyat araştırması yaptım.İlk başlarda fiyatının diğerlerine göre uygun olması kafamda soru işareti oluşturdu.Hani bizde vardırya ucuz etin suyu yavan olur :)) o söze inananlardanım.Bir cesaret almaya karar verdim ve aldım.

FANTOM - PRATIC P 1200 KURU ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE

Aldığım günden itibaren elimden bırakmıyorum desem yeridir.Büyük süpürgeyede veda ettim.Sadece genel temizlikte büyük süpürgeye ihtiyaç olacak.Hem yer kaplamıyor hemde kablosunun uzun olmasından her yere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.Çekim gücüde tahminimden daha güzel çıktı.Çocuklu annelere tavsiye ediyorum.